Μεσοθεραπεία Κόλπου – Αιδοίου με υαλουρονικό και PRP
flower-1
flower-2

services

Μεσοθεραπεία Κόλπου – Αιδοίου με υαλουρονικό και PRP

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες σήμερα αποβάλλουν τα ταμπού του παρελθόντος και στρέφονται στην αισθητική γυναικολογία για να αναζωογονήσουν την περιοχή του κόλπου.

Η ανατομία του είναι ενδεχομένως η πιο πολύπλοκη από όλα τα υπόλοιπα όργανα του γυναικείου σώματος. Η αλλαγή στην εμφάνιση και η επιδείνωση της λειτουργίας του κόλπου οφείλεται πρωτίστως στη μείωση των οιστρογόνων κατά τη φάση της εμμηνόπαυσης, καθώς επίσης ακόμη και στον φυσιολογικό τοκετό που μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση και ακράτεια ούρων από στρες.

Ταυτόχρονα με την αισθητική, η σωστή λειτουργία του κόλπου έχει και άλλα οφέλη. Χάρη στον κόλπο λειτουργούν ομαλά το πεπτικό, το ουροποιητικό και το γεννητικό σύστημα, ενώ διασφαλίζει ότι η ουρήθρα και η ουροδόχος κύστη λειτουργούν όπως πρέπει.

Επίσης, οι αλλαγές στη λειτουργία του κόλπου εκδηλώνονται με διαταραχές στο PH, στα υγρά και το επιθήλιο, ενώ τόσο η σεξουαλική επαφή όσο και η ούρηση μετατρέπονται σε δυσάρεστες εμπειρίες επηρεάζοντας την ψυχολογία της γυναίκας.

Πιο αναλυτικά, με το πέρασμα των χρόνων ο κόλπος χάνει κυρίως κολλαγόνο και νερό από τα κατώτερα στρώματα του χορίου, ενώ αλλοιώνονται και τα αγγεία και τα νευρίδια του δέρματος στους γεννητικούς ιστούς, τα λεμφαγγεία και οι συνδετικοί ιστοί.

Μεσοθεραπεία κόλπου – αιδοίου

Στη σύγχρονη εποχή η αισθητική γυναικολογία έχει στη διάθεσή της σύγχρονες, ανώδυνες και μη επεμβατικές μεθόδους για να πετύχει την αναζωογόνηση του κόλπου και να δώσει πίσω στις γυναίκες την αυτοπεποίθησή τους.

Η τελευταία λέξη της αισθητικής γυναικολογίας στις αντιγηραντικές θεραπείες του κόλπου είναι η μεσοθεραπεία, δηλαδή η έγχυση ουσιών, όπως τα αμινοξέα, τα ένζυμα, οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά.

Με τη μεσοθεραπεία, η οποία αφορά, πρωτίστως, τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση αλλά και κάθε μία ανεξάρτητα από την ηλικία της, επιδιώκουμε την επαναφορά της νεανικής εμφάνισης στην περιοχή του κόλπου. Η διαδικασία είναι μη επεμβατική και διαρκεί μερικά λεπτά με τη χρήση μόνο αναισθητικής αλοιφής.

Μεσοθεραπεία κόλπου – αιδοίου με υαλουρονικό

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος στην περιοχή του κόλπου με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στοχεύει στην ενυδάτωση και στη λείανσή της. Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη καθώς πριν την ένεση εφαρμόζεται ειδική αναισθητική κρέμα. Έπειτα, η γυναικολόγος εγχύνει 1ml φυσικού και ανασυνδυασμένου υαλουρονικού οξέος στην είσοδο του κόλπου και σε όποιο άλλο σημείο η γυναίκα νιώθει πόνο κατά την ερωτική πράξη.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί και έλκει νερό από τα κατώτερα στρώματα του χορίου της επιδερμίδας του κόλπου, καθώς πρόκειται για υδρόφιλο μόριο. Αυτή η ιδιότητα του υαλουρονικού οξέος οδηγεί στην αναστροφή της ξηρότητας και της δυσπαρευνίας, δηλαδή του πόνου στη σεξουαλική πράξη.

Μετά τη Μεσοθεραπεία του Κόλπου-Αιδοίου με υαλουρονικό οξύ τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 24 μήνες και το σημαντικότερο βέβαια είναι η δραστική λειτουργική αναβάθμιση του κόλπου μαζί με την αισθητική ανανέωση.

Μεσοθεραπεία κόλπου-αιδοίου με PRP

Το Protein Rich Plasma (Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια) είναι παράγωγο του αίματος του ίδιου του ασθενούς και λαμβάνεται μετά από φυγοκέντριση, η οποία οδηγεί σε απομόνωση των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων.

Το γεγονός ότι το PRP χαρακτηρίζεται από πολλαπλάσια συγκέντρωση αναζωογονητικών συστατικών σε σχέση με την αρχική σύσταση του αίματος είναι το δυνατό σημείο της θεραπείας.

Σήμερα, το PRP θεωρείται η ασφαλέστερη και πιο σύγχρονη θεραπεία του γυναικείου κόλπου. Πριν την εφαρμογή της θεραπείας αλλά και κατά τη διάρκεια παρασκευής του PRP προηγείται το στάδιο της φωτοενεργοποίησής του με ειδικό laser, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επιδραστικότητά του σε σχέση με τις παλιότερες μεθόδους.

Πρακτικά, τα ενέσιμα και προενεργοποιημένα αιμοπετάλια μπορούν από μόνα τους να παράγουν νέα αγγεία και νεύρα με αποτέλεσμα η περιοχή του κόλπου να αποκτά νεανική όψη και να γίνεται πιο ελαστική και ανθεκτική.

Όπως και στην περίπτωση του υαλουρονικού οξέος έτσι και η Μεσοθεραπεία Κόλπου – Αιδοίου με PRP είναι ανώδυνη καθώς πριν την υλοποίηση της θεραπείας γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας.

Επίσης, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία διαρκούν για περισσότερους από 12 μήνες, ενώ τα ποσοστά ικανοποίησης των γυναικών ξεπερνούν το 90%.

Για να θεωρηθεί η μεσοθεραπεία ολοκληρωμένη απαιτούνται, συνήθως, 2-3 συνεδρίες οι οποίες γίνονται με 1 μήνα απόσταση μεταξύ τους και στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος μετά από 12 μήνες.

Έχει παρενέργειες η μεσοθεραπεία κόλπου-αιδοίου με PRP;

Οι πιθανότητες να εμφανίσει η γυναίκα παρενέργειες μετά τη θεραπεία είναι πολύ χαμηλές, διότι ο δότης και ο λήπτης του PRP είναι η ίδια.

Η πιο συνήθης παρενέργεια που καταγράφεται είναι ένα πρήξιμο και ένας αμελητέος πόνος που εκδηλώνεται στις περιοχές όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία και σε κάθε περίπτωση και τα δύο συμπτώματα εξαφανίζονται μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Πώς γίνονται οι μεσοθεραπείες με υαλουρονικό και PRP;

Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, όπου η γυναίκα είναι τοποθετημένη στη γυναικολογική θέση και έχει γίνει επάλειψη με την αναισθητική κρέμα, αρχίζει η έγχυση του υαλουρονικού οξέος με μία ειδική μη αιχμηρή κάνουλα. Στη συνέχεια γίνεται μασάζ στην περιοχή για να αποκτήσουν τα χείλη του αιδοίου όγκο και ομοιομορφία. Έπειτα, με τη χρήση πολύ μικρών βελόνων ή laser η γυναικολόγος προχωρά στη μεσοθεραπεία και στην έγχυση του PRP.

Μετά τη θεραπεία η γυναίκα μπορεί να επανέλθει κατευθείαν στην καθημερινότητά της και στην εργασία της και στη σεξουαλική ζωή της μέσα σε 2-3 ημέρες βιώνοντας μάλιστα περισσότερους και πιο έντονους οργασμούς.

Μεσοθεραπεία κόλπου και συνδυασμοί αισθητικών επεμβάσεων

Η Μεσοθεραπεία Κόλπου-Αιδοίου με υαλουρονικό και PRP μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες που ανήκουν στον κλάδο της αισθητικής γυναικολογίας. Μερικές από αυτές είναι η Αναγέννηση Κόλπου και η Αύξηση του σημείου G.

Η γυναικολόγος Μαρίνα Τοσουνίδου διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην αισθητική γυναικολογία. Εάν έχετε περισσότερες απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.